Att svenskarna är ett kaffedrickande folk, det kan knappast någon neka till. I tid och otid ska vi ha kaffepaus, och många nysvenskar vittnar om att ett av de allra första svenska ord de fick lära sig var ”fika”. Exakt vad som har givit upphov till denna besatthet vid mald och bryggd kaffeböna är inte helt klarlagt, men en sak är säker: i svenskarnas ådror rinner inte bara blod utan också mängder av Löfbergs Lila.

fotomuggKänner du någon som inte klarar sig utan en regelbunden tillförsel av koffeinhaltig dryck? Klassikern är nog den nästintill utbrända karriäristen som ständigt är på väg och ständigt behöver hålla lågan uppe, men faktum är att våra svenska hushåll kryllar av kaffedrickare av alla de slag. Lattemorsan och farmorn som varje dag bjuder på elvakaffe är bara några exempel. Till dessa berörda personer, finns det antagligen ingen present som kommer att bli så uppskattad som en egen personlig kaffemugg. Hjälpen finns på Spreadshirts hemsida – här är du designer och kan till ett förmånligt pris klicka hem din färdiga present!

Du börjar med att välja en mugg i raden av alla företagets produkter, och den de erbjuder har en volym på 325 ml vilket möjliggör många långa fikor framöver. Därefter kan du välja ett motiv som till exempel ett par tecknade vingar, lägga till ett textat budskap, samt sist men inte minst ladda upp ett eget foto. Lämna inte valet av detta foto åt slumpen; satsa på en bild som kommer att få muggens nya ägare att le, frukost efter frukost och fika efter fika!

Beställ din egen fotomugg här: Photobox.se