Under de senaste åren har mat- och kosttrenden spridit sig som en löpeld över världen. Plötsligt är det inte bara pengar och makt som är viktiga statusfaktorer, utan det gäller att kunna laga god mat också. Idag har var och varannan människa en egen matblogg med tips, recept och bilder – eller så slukar man recepttidningar och tittar på matlagningsprogram som vore de en bristvara. Kort sagt: det är inne att laga mat, och trenden lär inte svalna i första laget.

personlig skärbräda med eget fotoNär man ska ge bort en present till en matfantast, vare sig det gäller en rutinerad eller en nybliven sådan, kan det visa sig vara svårare än man hade trott att hitta på någonting bra. Man letar efter olika ätbara produkter eller fina kokböcker, men antingen äger personen dem redan eller så är de helt enkelt inte exklusiva nog. Släpp därför alla tankar och idéer om att komma med den där överraskande kryddan eller vinet som mottagaren aldrig har hört talas om, för det finns inte. Är man påläst så har man garanterat koll. Tänk istället ett steg längre: vad skulle du kunna ge bort som är både matrelaterat, unikt och dessutom användbart?

En skärbräda i glas med eget fotomotiv blir det givna svaret. Detta är en produkt som helt klart tål att användas, om och om igen, och i en matälskares kök finns det alltid plats för ännu ett bruksföremål. Det allra bästa med denna present är dock dess personliga prägel och fina design: du bestämmer själv vilket foto du vill ska pryda den glatta ytan. Vad vill du att personen i fråga ska stå och tänka på när han eller hon hackar lök till familjens middagar? Ett foto där det händer mycket kanske känns lockande, men det kan också vara en dum idé – risken finns ju att man blir så absorberad av fotomotivet att man glömmer bort vad man håller på med, och helt enkelt skär sig i fingret. Satsa snarare på en vacker bild ifrån sommarstugan, eller klassfotot på personens barnbarn. Matlagningen kommer att bli dubbelt så rolig när själva inramningen till den är så fin!

Köp den här: Fujidirekt.se