Från och med det att vi är små barn uppfostras vi med uppmaningar om att sparsamhet är en dygd, och att det är viktigt att alltid ha en buffert. Intet ont om dessa klassiska visdomsord, de är ju ständigt lika aktuella, men faktum kvarstår: det är inte alltid speciellt kul att spara. De gånger man faktiskt får lite pengar över vill man ju gärna göra någonting roligare av dem, än att stoppa undan dem i en tråkig burk. Hela fenomenet känns bara allmänt oattraktivt, när det finns så mycket mer spännande att lägga slantarna på.

sparbössa Men tänk om, och tänk rätt! För vad är egentligen mer attraktivt och spännande än att en dag kunna få möjlighet att förverkliga sina största drömmar? Den där ridresan i Frankrike, drömlägenheten mitt i city och barnens ekonomiska trygghet är knappast saker som plötsligt kommer att falla ned från himlen. Dessa lite större projekt är saker som kräver ett visst tålamod, och ett ihärdigt sparande. Om du tänker efter ännu mer kan det faktiskt vara mer värt på det stora hela, än att ta ännu en shot i baren eller att köpa ännu en ny märkeströja.

Kanske har du redan insett värdet i att spara och tänka ekonomiskt långsiktigt? Kanske har du däremot en person i din närhet som skulle må bra av att göra detsamma, men inte riktigt är där än? Gör uppgiften lättare för din vän, genom att ge bort en sparbössa som ser så fin ut att den lockar till användning. Faktum är att det blir minst tre gånger så roligt att spara när designen på bössan är tilltalande! Här kan du välja ett helt eget motiv, genom att ladda upp ett fint och betydelsefullt foto av någon som gåvans mottagare håller kär. Ett hett tips är dessutom att låta fotot illustrera någonting som är relaterat till det personen i fråga sparar till! Vill han/hon bjuda sina föräldrar på en kryssning? Välj ett foto där mamma och pappa står framför den lilla båtbryggan hemma och ser glada ut. Sparbössan med foto kommer att glädja både för stunden och i det långa loppet!

Köp en personlig sparbössa härSmartPhoto.se